Curele cu aerosoli salini pot trata nenumarate afectiuni

Recomandata in egala masura atat de medicii specialisti cat si de balneofozioterapeuti, curele in salina (naturala cat si artificiala) sunt recomandate atat pentru persoanele cu afectiuni cat si pentru persoanele considerate sanatoase.

Aerosolii salini sunt particule fine de substanta lichida sau solida combinata cu aer, ce pot fi astfel inhalati prin caile respiratorii (cavitatea bucala, cavitatile nazale si faringe) sau cele inferioare (laringe, bronhii, bronhiole, alveole pulmonare) – unde dezinfecteaza mucoasele, elimina toxinele, refac elasticitatea membranelor celulelor si reduc micro-organismele iritante. In plus, efectul sarii include si activarea miscarii ciliare (miscarea cililor vibratili de la nivelul celulelor epiteliale respiratorii, ce ajuta la mobilizarea mai usoara a secretiilor.

Statisticile ne arata ca un sfert dintre romani sufera de afectiuni respiratorii, iar pe primul loc se afla rinita alergica, urmata de afectiuni precum astmul bronsic, bronsita, bronhopneumopatia obstructiva cronica, precum si alte tipuri de alergii.

Afectiunile pe care le poti trata cu ajutorul salinei

Prin inhalarea aerosolilor poti scapa de afectiunile respiratorii precum si de problemele cauzate de stres, tulburari de somn si/sau anxietatea.

Astmul este o alta mare problema care poate fi rezolvata prin practicarea curelor in salina. Crizele de astm vin pe fondul inflamatiilor de la nivelul cailor respiratorii. Acestea se ingusteaza si produc acea senzatie de lipsa de aer, de sufocare, iar aerosolii din saline calmeaza inflamatiile si contribuie la refacerea mucoaselor respiratorii. Este recomandat tratamentul in salina cat mai devreme in astmul bronsic, pentru ca sarea stimuleaza secretia bronsica si ajuta la eliminarea acesteia iar reducerea inflamatiilor are un efect benefic si asupra tusei.

De asemenea, in salina se mai pot trata afectiuni precum: bronsita asmatiforma, bronsiectazie, pneumoconioza, traheobronsita cronica, rinita cronica, sinuzita maxilara/cronica, bisinoza, polipoza faringiana, amigdalita cronica, insuficienta respiratorie restrictiva, emfizemul pulmonar, nevroza, starea de oboseala cronica si diverse tipuri de alergii.

Este important de stiut ca terapia in salina are si contraindicatii: ea nu se recomanda in cazuri de tuberculoza pulmonara, boli infecto-contagioase, hipertensiune arteriala, boala Basedow, cartiopatie cornica ischemica decompensata, infarct miocardic recent, angina pectorala, epilepsie, claustrofobie, status asmaticus sau sarcina avansata.